Emergències

  1. Proide
  2. Emergències

L’emergència sanitària que ha produït la Covid-19 a escala internacional està afectant de manera especial a zones amb necessitats bàsiques en les quals La Salle té actualment escoles o projectes que s’estan desenvolupant per les seves ONGD. Tot i que la situació pot no ser encara crítica en tots els països, les dades ens indiquen que la incidència d’aquesta crisis és especialment important en col·lectius que abans de la mateixa ja tenien una economia familiar minvada o no comptaven amb condicions domèstiques adequades ja en el seu dia a dia habitual.

Si bé en moltes escoles, com les del nostre país, s’està intentant continuar amb la rutina habitual de contacte amb els alumnes i les famílies a través de mitjans telemàtics, la realitat no és la mateixa en molts països on La Salle està present, on l’accés a la tecnologia o a recursos com l’aigua potable, els aliments per consumir vàries vegades al dia, o un habitatge amb els serveis mínims que permetin complir amb un confinament segur, no està assegurat.

Aquesta realitat ens porta a posar en marxa a escala global la que hem anomenat la Resposta Lasal·liana, una campanya per recaptar fons per atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables en aquells llocs en què actualment La Salle ja hi està treballant i que ara, amb la incidència de la Covid-19, veuen incrementades aquestes necessitats.

Les ONGD Lasal·lianes a Espanya – Fundació Proide, PROYDE, Fundació Proideba, Fundación Proyde-Proega Fundazioa i Edificando CN- coordinen al nostre país la recollida de fons destinats a l’ajuda als projectes lasal·lians que en aquests moments reclamen una major inversió per afrontar el dia a dia. Totes les donacions seran gestionades de manera conjunta.

Actualment, estem valorant les necessitats més immediates a les escoles i projectes de països com Burkina Faso, Eritrea, Etiòpia, Sud-àfrica, Kènia, Moçambic, Madagascar. Togo, Benín, Costa de Marfil, Conakry, Congo, Ruanda, Líban, Índia, Vietnam, Cambodja, Filipines, Haití, Paraguai, Argentina…

També estem rebent valoracions i peticions de suport a mitjà termini com el suport al pagament de professorat, suport a centres d’acollida d’infants, centres destinats a alumnes amb discapacitats…

#LaSalleCovid19 Resposta Lasal·liana és una resposta internacional d’emergència davant la pandèmia COVID-19, promoguda per Solidarietà Internazionale ONLUS, amb seu a Roma.

Informa’t i col·labora econòmicament a través de l’ONGD Lasal·liana de Desenvolupament que et sigui més propera. Si vols fer-ho amb nosaltres, només cal que omplis el formulari i escullis la forma de pagament.

              Solidarietà Internazionale La Salle Onlus (Roma)

                                       Asociación Proyde

                    Proyde-Proega

Podeu participar-hi fent un donatiu

Omple el formulari i
– Marca l’opció de Bizum i envia un Bizum en el codi 33516
– Pots fer el teu donatiu per targeta de dèbit o crèdit.
– Pots fer una transferència al número de compte: ES57 2100 0887 5902 0027 0599

Menú