Què hi fem?

Donem suport al projecte Fratelli, un projecte compartit amb Maristes. L’objectiu principal del Projecte Fratelli al Líban, que inclou l’actuació en dues localitats i dues comunitats diferents (sirians i iraquians) és proporcionar suport educatiu a tots aquests nens i nenes.

Es realitzen els següents programes:

Programes educatius de suport escolar per a infant, adolescents i joves entre 3 i 15 anys
Suport psicosocial per a infants i adolescents entre 3 i 15 anys
Programa bàsic d’alfabetització
Programes d’oci entre els quals trobem el “Club dels infants”, un punt de trobada per a nens i nenes, l’Escola i les colònies d’estiu o l’escola esportiva entre d’altres.
Capacitació i assessorament per a joves i dones.

Situació actual al Líban:

El conflicte sirià va començar al 2011. El 2015, el nombre de refugiats que van fugir de Síria va superar els 4.000.000 i el Líban va esdevenir el país amb la major concentració per càpita de persones refugiades al món.

Els nens i nenes han estat a primera línia des del començament de la crisi. Han estat objecte d’actes indiscriminats de violència que van des de la violació i lesions fins a la mort. Els que no han estat objecte d’actes de violència física, no han estat exempts d’altres danys. Han de suportar els mals de la violència psicològica, el trauma de la guerra, la pèrdua dels seus éssers estimats, la por al desconegut, etc.

Un dels principals reptes per als refugiats al Líban és que la capacitat i els recursos educatius són molt limitats en el sistema públic. La magnitud del desafiament es veu il·lustrada pel fet que ara hi ha més nens i nenes refugiats necessitats d’educació pública, que infants libanesos a les escoles públiques, el que explica la seva incapacitat per donar suport als 502.000 nens i nenes refugiats de Síria en edat escolar. D’entre aquests infants, 402.000 es troben en el grup d’edat escolar bàsica (entre 3 i 14 anys) i 100.000 estan en el grup d’edat de l’escola secundària (entre 15 i 18 anys).

Menú