Informe de la situació dels països

  1. Proide
  2. General
  3. Informe de la situació dels països

La Covid-19 afecta a escala mundial i actualment es troba a tots els països. Proide actualment està desenvolupant projectes a Guatemala, Perú i Madagascar. Allà la situació encara no ha arribat a ser crítica del tot, però veient el desenvolupament de la Covid-19, sabem que afectarà a famílies que ja eren vulnerables abans d’aquesta situació. A continuació disposeu d’un informe de l’estat dels països on Proide desenvolupa projectes i l’estat dels mateixos projectes.

Guatemala

           Situació del país i Prodessa

Es va declarar confinament, amb diverses restriccions, es van cancel·lar les classes, el transport públic i viatjar a altres regions del país. Prodessa està treballant des de casa i adaptant-se a la situació. Reorganitzant els projectes que estaven desenvolupant.

          Situació dels projectes

Prevenció de l’embaràs precoç a instituts d’educació secundària:Han adaptat el cronograma del projecte per poder finalitzar-ho quan es pugui tornar a les escoles. A més han creat uns programes de ràdio per arribar a les famílies.

Apoderar a les dones camperoles maya-kiché: Amb motiu del confinament no és possible realitzar les trabades formatives ni l’acompanyament a les participants.

Formació Rukux Na’oj de secundària i batxillerat per a joves retornats al sistema educatiu:Igual que la resta d’escoles, queda temporalment tancada, i per tant el projecte queda aturat.

A més, davant aquesta situació, han vist com ha incrementat la crisi alimentaria de les famílies, ja que a causa del confinament, moltes d’aquestes famílies es queda sense ingressos davant la impossibilitat de treballar. Davant aquesta situació, Prodessa està preparant una ajuda humanitària a partir del repartiment de bosses amb aliments per aquestes famílies.

Perú

       Situació del país i Tarpusunchis

Es va declarar el confinament al mes de març. Moltes famílies s’han quedat sense ingressos, ja que moltes viuen del comerç informal. A més,  les escoles queden tancades. Tarpusunchis treballa des de casa i busca diferents formes per poder arribar a les famílies i infants amb els quals treballen.

      Situació dels projectes

Educar en igualtat: el projecte havia de començar al mes d’abril. A causa del confinament no ha estat possible i Tarpusunchis està treballant per modificar i adaptar el calendari.

Joves protagonistes en la prevenció de la violència: Com la resta, amb les escoles tancades no poden seguir amb el projecte. Tot i així, Tarpusunchis està treballant per crear nous materials i eines virtuals per sensibilitzar sobre la violència de gènere, que s’ha vist incrementada amb el confinament.

Beques Impuls per a mestres de l’amazonia peruana a l’institut FORMABIAP:  Durant el confinament el centre i formació als mestres bilingues de l’Amazonia queden aturats. 

 Madagascar

       Situació del país

Ha estat en estat de confinament des de finals de març. Van quedar suspeses les escoles. Des de fa una setmana han començat la fase de desconfinament de forma gradual.

       Situació dels projectes

Construcció d’aules a Tsararivotra: Des de fa una setmana han pogut tornar a l’obra i està gairebé finalitzada. Els infants han pogut tornar a l’escola seguint totes les recomanacions de distanciament per evitar el contagi.

Pou Andina: s’estava iniciant un projecte de construcció d’un pou a Andina, però a causa de la Covid-19 i  la manca de recursos, queda aturat temporalment.

Togo

      Situació del país

Es va establir confinament generalitzat des de finals de març, inclòs el tancament d’escoles.

      Situació dels projectes

El projecte d’escoles rurals i formació de docents,per tant, està aturat des de març. Per la situació del país, resulta impossible dur a terme formació online o assistència per mitjans tecnològics.

 Líban

      Situació del país

Com la resta de països, es troba en confinament des de finals de març. Per tant escoles tancades i projectes aturats. Les famílies es troben en situacions complicades econòmicament.

      Situació dels projectes

Fratelli:Els infants no es troben a l’escola, sinó que estan junt amb les seves famílies als refugis. S’ha elaborat un programa per tal de donar assistència alimentària, sanitària, higiènica i materials pels infants als i a les seves famílies mentre no es pugui tornar a les escoles. D’aquesta manera, s’estan beneficiant al voltant de 850 famílies. Esperen poder retornar a les escoles a principis de juny.

Menú