Actualització de la situació a Guatemala

  1. Proide
  2. General
  3. Actualització de la situació a Guatemala

La situació de la pandèmia és molt diferent a cada país, en concret a Guatemala, un dels països on treballem junt amb PRODESSA, segueixen treballant per poder anar tornant a la nova normalitat, tot i que està sent complicat. Us deixem algunes dades actualitzades el 6 de setembre.

Casos actius: 8.382

Casos acumulats: 77.828

Casos recuperats: 66.584

Morts comptabilitzades: 2.862

Aquestes són les dades oficials, tot i que les dades reals siguin probablement més elevades. Les accions del govern per fer front a la pandèmia han estat bastant criticades per part de la població. Les mesures de restricció a la mobilitat, confinament i distanciament social implementades al març, es van aixecar a principis d’agost de manera prematura en opinió d’algunes entitats de la societat civil, inclosa la nostra contrapart PRODESSA. Aquestes entitats, consideren que Guatemala encara no ha arribat al punt màxim de contagis. La majoria de municipis segueixen sumant dia a dia un gran nombre de contagis.

El govern va anunciar uns programes d’ajudes socials per persones amb baixos ingressos, tot i així, aquesta ajuda  no ha arribat a tota la població que ho necessita, o bé el que ha arribat no ha estat suficient.

Respecte a PRODESSA, la situació ha fet que s’hagin de replantejar els seus projectes. La dificultat o impossibilitat de tenir presencia als municipis i a les comunitats, ha fet que s’hagin d’adaptar i utilitzar altres mitjans com trucades, conferencies virtuals, programes de radio… Estan treballant en els protocols per poder tornar al treball de camp tan aviat com sigui possible i sempre tenint en compte les mesures de seguretat.

Menú