Construcció d’un pou a Andina, Madagascar

  1. Proide
  2. General
  3. Construcció d’un pou a Andina, Madagascar

A Madagascar portem des del 1991 donant suport a la xarxa d’escoles rurals formada per 230 centres educatius que atenen a més de 25.000 alumnes. Hem treballat en la construcció de diverses escoles primàries, en la formació de professorat, en la construcció i renovació d’un centre d’ensenyament secundari, en la construcció de pous d’aigua per la formació agrícola per als pares i posada en marxa d’un menjador escolar rural. Aquests projectes han permès la millora de la qualitat de l’ensenyament, formant el professorat i ampliant la cobertura escolar.

 Aquest any, a la convocatòria de subvencions de cooperació del 2020 de l’Ajuntament de Manresa, seguint amb la nostra línia de treball, hem presentat un projecte a Andina. Aquest projecte consisteix en la construcció d’un pou al centre. D’aquesta manera abastirem a l’escola d’aigua potable i això els hi permetrà diversificar l’alimentació dels infants.

 Cal recordar la importància de l’aigua potable en aquestes regions on la sequedat és un problema molt present. Disposar d’aigua potable ajuda a prevenir algunes malalties com la diarrea, febres tifoides, etc. A més, parlant d’un tema molt actual, disposar d’aigua potable també ens ajudarà a prevenir la COVID-19.

 Per tant, gràcies a la construcció d’aquest pou, es podrà conrear l’hort de l’escola amb ajuda dels pares i mares, els quals rebran una formació, i d’aquesta manera garantir un àpat al dia per als infants al llarg de tot el curs, cosa que, esperem, augmentarà l’assistència escolar i contribuirà a la salut alimentària. D’aquesta manera, podrem desenvolupar un seguit un d’activitats per combatre la malnutrició a la zona. Tot plegat, per garantir un àpat al dia dels infants de l’escola i contribuir a combatre l’abandonament escolar i la malnutrició.

Menú