Proposta educativa per a la prevenció de la violència

  1. Proide
  2. General
  3. Proposta educativa per a la prevenció de la violència

Un any més, Proide i Prodessa (la contrapart de Guatemala), hem dut a terme un projecte de proposta educativa per a la prevenció de la violència de gènere. El projecte té per objectiu promoure el dret de les dones, nenes i adolescents, a una vida lliure de violència a través d’un programa educatiu que s’implementa en els instituts. El programa pretén, tant empoderar a les nenes i adolescents respecte els seus drets i especialment a evitar la violència, com canviar les concepcions, percepcions, actituts i pràctiques dels adolescents de sexe masculí vinculades amb la violència cap a les dones. D’aquesta manera, el projecte promou la no violència contra les dones en un marc de Drets humans i cultura de pau.

El projecte no només treballa i s’implmenta als estudiants de secundària de San Marcos, sinó que també conté una part molt important de formació i sessions de xerrades i de compartir amb els docents dels instituts. Indirectament amb aquestes activitats, una altra part beneficiaria del projecte, són les famílies d’aquests estudiants, ja que es beneficien dels aprenentatges i coneixements nous dels seus fills i filles i aquests acturan en consequència a aquests aprenentatges. Aquest projecte arriba a un total de 120 alumnes de 2n Grau de dos instituts de San Marcos, i als seus 30 docents.

El que busquem es treballar amb els i les joves el dret de les dones a viure una vida lliure de violència. El projecte busca aportar eines a les persones beneficiaries i generar propostes de canvi per transformar la realitat de les dones respecte a la violència de gènere que pateixen. Es busca tant empoderar a les dones, com sensibilitzar als homes respecte a la violència que aquestes dones pateixen. A més, també busca oferir ajuda social i emocional a les dones que pateixen aquestes situacions. En general, el projecte busca reforçar les capacitats i coneixements d’estudiants i docents per fer front a la violència contra les dones.

Aquest any, aquest projecte ha estat possible gràcies a l’ajuda i suport de l’Ajuntament de Figueres.

Menú