Explosió a Bata, Guinea Equatorial

  1. Proide
  2. General
  3. Explosió a Bata, Guinea Equatorial

Guinea Equatorial és un dels països més petits d’Àfrica, excolònia espanyola que va aconseguir la seva independència el 1968. És un país ric en petroli i gas natural amb un PIB per càpita elevat, però tot i això, dos terceres parts de la població viuen en extrema pobresa (menys d’un dòlar al dia).

El passat 7 de març es va produir una explosió a la Caserna Militar  als afores de Bata, capital del paí situada a la zona continental, al barri de Nkoatoma. L’onada expansiva va afectar un radi d’entre 5 i 6 km Des del punt on es va produir l’explosió causant la destrucció d’un gran nombre de llars. Nkoatoma és un barri amb famílies vulnerables, sense feina, i com tot el país afcetades per les mesures de la Covid. Les xifres estan al voltant de més de 200 persones mortes i més de 800 ferits.

La Salle té presencia a Bata en una escola i des de la comunitat junt amb FERGE (Federación de Religiosos de Guinea Ecuatorial) han començat a treballar en una iniciativa conjunta per rehabilitar les llars de la zona. Després d’un estudi fet s’han calculat unes 260 llars destrossades. Paral·lelament el Govern hi ha iniciat els seus estudis d’ajuda, però encara no sap quan arribarà l’acció real. Les famílies s’han vist obligades a marxar als poblats de l’interior, a cases d’altres familiars o a algunes escoles que han habilitat espais d’acollida, mentre que d’altres famílies han optat per quedar-se a les seves llars en greus condicions.

La necessitat més urgent és la reconstrucció de les cases pel qual s’ha iniciat un procés de recaptació de diners. A més, cal recordar que seguim en el context de pandèmia, i la situació en la qual es troben no facilita la prevenció de contagis, a més, dels col·lapses als hospitals. Si vols col·laborar en aquesta campanya d’emergència, pots fer un donatiu:

  • Bizum: 33516
  • Transferència bancaria: ES57 2100 0887 5902 0027 0599

Menú