Aquest mes, hem pogut parlar amb Xavi Canaleta, coordinador de la Delegació Proide Campus, a la Universitat de La Salle!

  1. Quin és el teu vincle amb Proide? 

Sóc el coordinador d’una de les Delegacions de Proide: Proide Campus, la Delegació que treballa amb la comunitat educativa de La Salle Campus Barcelona a la Universitat Ramon Llull. 

2. Com vas conèixer Proide? 

Soc ex-alumne de La Salle Gràcia i des de ben petits hem sentit Proide com una part més de l’escola. Però fa molts i molts anys (anys 80) en una de les Pujades a Peu a Monserrat vaig tenir la sort de conèixer al Gmà. Carles Giol i vàrem crear vincles més forts. I després de molts anys mira on som: formant de la delegació a la universitat, de la delegació que ell va crear i fer créixer. 

3. Has visitat algun dels projectes on col·laborem? Quin? 

He tingut la gran sort de poder participar durant 7 anys en el Projecte Urubamba (2013-2019) que es desenvolupa al Valle Sagrado de los Incas (Cusco, Perú) en el qual hi participa i hi col·labora tota la nostra comunitat educativa universitària: estudiants, professors i ex-alumnes. A més, la contrapart al Perú és La Salle Urubamba, una escola de La Salle al bell mig dels Andes peruans. 

4. Que t’ha aportat Proide al llarg d’aquests anys? 

Poder participar en projectes de cooperació internacional et permet veure realitats molt diferents i en canvia com a persona. Et fa veure el món de manera diferent i et fa valorar la nostra realitat i la nostra societat d’una altra manera. No és el mateix que t’ho expliquin que tenir l’oportunitat de viure una experiència de cooperació.  

5. Què és per a tu Proide? 

Per mi Proide és casa meva. He estat 14 anys alumne de La Salle i després porto 34 anys de professor a La Salle i per mi Proide és indissociable del concepte de comunitat educativa La Salle. Proide és la porta d’entrada a poder fer educació per al desenvolupament per tota la comunitat educativa de La Salle Catalunya. 

6. Si Proide fos una cançó quina seria? 

Buff. Pregunta complicada per a mi que m’agrada tant la música. Però pensant en Proide i en la part vivencial que m’ha aportat no puc res més que posar-me al cap sons del Perú. Així que, defugint el clàssic El Cóndor pasa, que per cert em recorda al desaparegut i gran referent Gmà. Ribera, us diria que escullo una meravella d’Arturo “Zambo” Cavero  i Óscar Avilés anomenada “Y se llama Perú”. Potser no és Proide però sí el sentiment. 

 

Menú