Trobada Socialització Estiu Solidari 2021

Dissabte 4 de setembre, ens vam reunir amb tots els voluntaris de l’Estiu de Solidari 2021 a la trobada de socialització, després de l’experiència viscuda. Va ser una jornada per compartir, explicar, recordar i reflexionar… I d’aquesta manera tancar el cicle del què ha estat l’Estiu Solidari 2021. Amb nous destins, adaptant-nos al context mundial, amb nous Projectes.

Tant Scampia com Melilla, han sigut experiències enriquidores a nivell personal i amb qui esperem seguir col·laborant. La xarxa de voluntaris de Proide creix un any més!

Ara toca seguir treballant i col·laborant. Sensibilitzant sobre tot allò que hem vist.

 

                       

Finalitza la formació d’Estiu Solidari

El passat dia 5 de juny vam finalitzar la formació d’Estiu Solidari 2021.

Vam passar el dia a La Salle Manresa, aquesta formació es va centrar en el Codi Deontològic de la Fundació, consells de viatges, vam parlar dels projectes als què aniran a donar suport a Nàpols i Melilla. També vam compartir moments amb la Comunitat de Manresa!

Una gran jornada plena de ganes i il·lusió.

                       

#LASALLEBATEC

Ha arribat l’esperat Concert Solidari que celebrem cada any conjuntament amb Fundació Comtal. Enguany proposem aplegar-nos en un format nou i diferent. Presentem una mostra a través dInstagram (@lasallecatalunya), on amb l’esperit de l’etiqueta #LASALLEBATEC,  bategarem junts través de la música i la solidaritat.
Proposem a tots els lasal·lians i lasal·lianes de La Salle Catalunya (escoles, comunitats, grups)  que pengeu a #LASALLEBATEC la GRAVACIÓ D’UNA CANÇÓ (ens la podeu enviar també a pastoral@lasalle.cat per fer-ne més difusió), en el format que vulgueu (solista, duet, cor, banda…), d’uns TRES MINUTS aproximadament (per garantir la seva visualització) que ens ajudi a sentir-nos ben units, en fraternitat  i que promogui el lema: JUNTS BATEGUEM MÉS FORT.
Al llarg dels cinc dies, visualitzarem les cançons,  coneixerem diferents testimonis, projectes i posarem rostre a la tasca de Fundació PROIDE i Fundació COMTAL. Convidarem a participar en un sorteig solidari: cada persona que faci una aportació a (https://www.migranodearena.org/reto/junts-bateguem-m-s-fort-) podrà participar-hi, amb tantes opcions com aportacions hagi fet.  Hi haurà un premi!
Totes les aportacions aniran destinades a LA SALLE SOLIDÀRIA, per impulsar tota la tasca que en aquest curs tant difícil, estan duent a terme tant Fundació PROIDE com Fundació COMTAL.
Podeu fer aportacions a MI GRANO DE ARENA fins al 7 de juny.

Esperem la vostra participació! I que soni la música i la solidaritat.

Estiu Solidari 2021

Després d’un any complicat, des de Proide tornem a iniciar part de les nostres activitats. Una de les més rellevants de l’entitat, Estiu Solidari, el programa de voluntariat d’estiu. Tot i que aquest any no podrem fer voluntariat a Madagascar, Guatemala i Perú, a Proide no ens hem volgut aturar i hem organitzat un voluntariat més proper adaptat a les mesures de Covid-19.

L’objectiu segueix sent el mateix, apropar als voluntaris a realitats diferents de les nostres, dur a terme un projecte de voluntariat relacionat amb l’àmbit educatiu.

El passat dissabte 24 vam inciar la formació que constarà de 3 dissabtes. Parlarem de les motivacions, de què és ser voluntari, de l’entitat, dels Projectes de destí…

Hem començat el camí que teníem moltes ganes de reprendre!

 

Reconstrucció a Bata, Guinea Equatorial

Gràcies a la vostra col·laboració durant les últimes setmanes hem pogut recaptar diners per ser enviats a Guinea i poder reconstruir les llars que van ser destruïdes després de l’explosió.

Després de 25 dies des de l’explosió, s’ha pogut atendre a unes 250 persones i 30 cases. El més important és que les persones puguin tornar a la seva normalitat tan aviat com es pugui. S’ha mobilitzat un grup de 8 religiosos en el seguiment del projecte.

Moltes gràcies a totes i tots per la col·laboració i suport. Akiba!

 

                                                                 

Explosió a Bata, Guinea Equatorial

Guinea Equatorial és un dels països més petits d’Àfrica, excolònia espanyola que va aconseguir la seva independència el 1968. És un país ric en petroli i gas natural amb un PIB per càpita elevat, però tot i això, dos terceres parts de la població viuen en extrema pobresa (menys d’un dòlar al dia).

El passat 7 de març es va produir una explosió a la Caserna Militar  als afores de Bata, capital del paí situada a la zona continental, al barri de Nkoatoma. L’onada expansiva va afectar un radi d’entre 5 i 6 km Des del punt on es va produir l’explosió causant la destrucció d’un gran nombre de llars. Nkoatoma és un barri amb famílies vulnerables, sense feina, i com tot el país afcetades per les mesures de la Covid. Les xifres estan al voltant de més de 200 persones mortes i més de 800 ferits.

La Salle té presencia a Bata en una escola i des de la comunitat junt amb FERGE (Federación de Religiosos de Guinea Ecuatorial) han començat a treballar en una iniciativa conjunta per rehabilitar les llars de la zona. Després d’un estudi fet s’han calculat unes 260 llars destrossades. Paral·lelament el Govern hi ha iniciat els seus estudis d’ajuda, però encara no sap quan arribarà l’acció real. Les famílies s’han vist obligades a marxar als poblats de l’interior, a cases d’altres familiars o a algunes escoles que han habilitat espais d’acollida, mentre que d’altres famílies han optat per quedar-se a les seves llars en greus condicions.

La necessitat més urgent és la reconstrucció de les cases pel qual s’ha iniciat un procés de recaptació de diners. A més, cal recordar que seguim en el context de pandèmia, i la situació en la qual es troben no facilita la prevenció de contagis, a més, dels col·lapses als hospitals. Si vols col·laborar en aquesta campanya d’emergència, pots fer un donatiu:

  • Bizum: 33516
  • Transferència bancaria: ES57 2100 0887 5902 0027 0599

Aquest curs 2020-2021 des de PROIDE treballem l’ODS 4 – Educació de qualitat i dret a l’educació a partir de la campanya “Construïm futur: l’educació la nostra eina”. A PROIDE creiem que l’educació és el motor de canvi de la societat, i és només a través d’aquesta, que podem combatre les desigualtats en les que vivim.

És per això que aquest any us proposem una samarreta on l’educació és la protagonista, amb un disseny que pretén transmetre aquesta idea, que l’educació és la que ens uneix a totes i tots en un món global i globalitzat. Si cadascun de nosaltres som un petit fil, entre tots i totes aconseguirem que …

Molta gent petita, fent coses petites, en llocs petits, … pugui canviar el món.

Aquest canvi va de la mà de la feina de milers de docents de tot el món que amb les seves idees i destreses cada dia eduquen els nostres infants i joves, així que aquest any hem decidit oferir-vos una llibreta amb el mateix disseny perquè no hi hagi cap d’aquestes idees que es pugui escapar.

Per últim us oferim la bossa del curs passat, fins a esgotar existències així que correu! És una bossa que no passa de moda i que aposta per un lema transversal com és la igualtat de gènere. Tu ja tens la teva pel 8M?
Salt de pàgina

Us adjuntem un document d’excel perquè pugueu anotar les vostres comandes, allà també podreu veure les talles disponibles. Aquest any s’ofereixen talles de nen, adult i de dona amb samarreta entallada de màniga curta.
Teniu de temps límit fins el 19 de febrer.

PREUS:
Samarreta ………………. 10€
Llibreta …………………… 6€
Bossa …………………….. 5€

Gràcies per la vostra col·laboració!

Proposta educativa per a la prevenció de la violència

Un any més, Proide i Prodessa (la contrapart de Guatemala), hem dut a terme un projecte de proposta educativa per a la prevenció de la violència de gènere. El projecte té per objectiu promoure el dret de les dones, nenes i adolescents, a una vida lliure de violència a través d’un programa educatiu que s’implementa en els instituts. El programa pretén, tant empoderar a les nenes i adolescents respecte els seus drets i especialment a evitar la violència, com canviar les concepcions, percepcions, actituts i pràctiques dels adolescents de sexe masculí vinculades amb la violència cap a les dones. D’aquesta manera, el projecte promou la no violència contra les dones en un marc de Drets humans i cultura de pau.

El projecte no només treballa i s’implmenta als estudiants de secundària de San Marcos, sinó que també conté una part molt important de formació i sessions de xerrades i de compartir amb els docents dels instituts. Indirectament amb aquestes activitats, una altra part beneficiaria del projecte, són les famílies d’aquests estudiants, ja que es beneficien dels aprenentatges i coneixements nous dels seus fills i filles i aquests acturan en consequència a aquests aprenentatges. Aquest projecte arriba a un total de 120 alumnes de 2n Grau de dos instituts de San Marcos, i als seus 30 docents.

El que busquem es treballar amb els i les joves el dret de les dones a viure una vida lliure de violència. El projecte busca aportar eines a les persones beneficiaries i generar propostes de canvi per transformar la realitat de les dones respecte a la violència de gènere que pateixen. Es busca tant empoderar a les dones, com sensibilitzar als homes respecte a la violència que aquestes dones pateixen. A més, també busca oferir ajuda social i emocional a les dones que pateixen aquestes situacions. En general, el projecte busca reforçar les capacitats i coneixements d’estudiants i docents per fer front a la violència contra les dones.

Aquest any, aquest projecte ha estat possible gràcies a l’ajuda i suport de l’Ajuntament de Figueres.

Aquest Nadal regala Solidaritat!

El Nadal s’apropa i des de la Fundació Comtal i PROIDE us volem oferir un lot solidari. D’aquesta manera podreu col·laborar per ajudar als col·lectius més vulnerables. La situació generada a partir de la pandèmia ha fet augmentar les dificultats dels infants i joves als que acompanyem, és per això que us necessitem més que mai.

 

LOT DE NADAL:

Lot de Nadal amb productes de comerç just d’Alternativa3 i galetes fetes pels joves de Fundació Comtal. El lot concretament conté:

 

  • 1 tauleta de xocolata negra 70% cacau
  • 1 paquet de panela de 400g
  • 1 paquet de cafè 250g
  • 1 capsa de cartró reciclable
  • 1 got de bambú compostable
  • 1 capsa de galetes feta pels joves de l’Escola de Segones Oportunitats
  • Bossa de PROIDE
  • Postal de Nadal

BENEFECIS SOLIDARIS:

Els beneficis obtinguts amb els productes solidaris es destinaran a donar oportunitats de futur a infants i joves en situació vulnerable de Barcelona, Guatemala, Perú, Madagascar, Togo i Líban.

 

COM PUC FER LA COMANDA?

Per fer la comanda envieu un correu a: nadalsolidari@fundacioproide.org i ens posarem en contacte per més especificacions. DATA LÍMIT DE LA COMANDA 15 DE NOVEMBRE DE 2020!

 

Educar en igualtat per prevenir la violència de gènere

Proide treballa a Perú junt amb TARPUSUNCHIS des del 2002. Amb ells hem portat a terme diversos projectes d’educació, de salut, de l’escletxa digital, de la prevenció de la violència de gènere…

En aquests moments, el projecte al qual PROIDE hi dona més suport és en “Educar en igualtat per prevenir la violència de gènere i l’embaràs adolescent”. Aquest projecte no va voler quedar aturat amb l’arribada de la pandèmia i el confinament. Per aquest motiu, TARPUSUNCHIS va adaptar el projecte a la situació i va seguir donant suport i formació als infants i adolescents, a les seves famílies i als docents.

Pel que fa als docents, els hi han preparat tot un seguit de petites formacions a partir de webinars per tal de compartir i aprendre d’alguns aspectes en concret.

L’últim d’aquests webinars “Educació inclusiva en el context de la Covid-19” ha estat impartit per un mestre i tutor de la SIEI de La Salle Comtal, Manel Chao.
Va ser una hora on es van poder compartir experiències i coneixements, i on sobretot vam aprendre i ens vam apropar una mica més a les diferents realitats.

Menú